Over de makers

Kitty is werkzaam als Fysiotherapeut in het pijnteam van Heliomare en krijgt steeds vaker te maken met kinderen die last hebben van chronische pijn. Ze kwam erachter dat er nog geen boeken waren voor kinderen over hoe pijn ontstaat in het lichaam en besloot hierin verandering te brengen. 

Via een gezamenlijke kennis leerde ze Ramona kennen en ze hadden direct een goede klik. Ramona werkte 20 jaar in de kinderopvang als Pedagogisch medewerker en runt sinds 6 jaar de “Kunstmug” (tekenles voor kinderen).

Kitty schreef de teksten, Ramona maakte hierbij de illustraties. Samen keken ze hoe de werking en het (over-)beschermen van/door het  brein het beste uitgelegd kon worden aan kinderen en hun ouders. Ze hebben letterlijk geknipt, geplakt, geschreven en herschreven tot de vele proeflezers (volwassenen én kinderen) aangaven dat het duidelijk was.

 

En zie hier het resultaat; een boek waarin op een leuke, duidelijke manier te lezen en te zien is hoe je brein jou wil beschermen. Hoe het er aan toe gaat in jouw brein en hoe je brein soms ook verkeerde conclusies trekt; wat je in dat geval kunt doen, tips & trucs en leuke weetjes. 

 

Ben jij een kind dat al lange tijd met pijn loopt, die leuke dingen moet missen daardoor of steeds maar moe is?  Of ben jij die ouder die al overal is geweest met zijn of haar kind zonder verbetering? Dit boek maakt een hoop duidelijk!